در این فصل، به معرفی و آموزش تگهای HTML <blockquote> و <q> و <abbr>و <address> و <cite> و <bdo> میپردازیم.
عنصر blockquote برای ایجاد یک بلوک نقل قول در اسناد HTML
تگ <blockquote> متنی را که داخل خود قرار داده است به عنوان یک نقل قول از منبع دیگری نمایش میدهد. بیشتر مرورگرها برای نمایش متفاوت بلوک نقل قول آن را همراه با یک تورفتگی و افزودن یک فضا در اطراف آن نمایش میدهند.
عنصر q برای نقل قولهای کوتاه در اسناد HTML
تگ <q> در html برای نمایش نقل قولهای کوتاهتر استفاده میشود. بیشتر مرورگرها برای نمایش متفاوت بلوک نقل قول کوتاه از قرارداد دبل کوتیشن در ابتدا و انتهاب آن استفاده میکنند.
عنصر abbr برای نمایش مخفف یک عبارت در اسناد HTML
تگ <abbr> در html برای نمایش مخفف یک عبارت انگلیسی مثل HTML یا CSS یا Dr. یا Mr. و... استفاده میشود. استفاده از روش علامت گذاری اختصارات یا Marking abbreviations می تواند اطلاعات مفیدی به مرورگرها، سیستمهای ترجمه و موتورهای جستجو بدهد.
نکته: وقتی ماوس را روی عنصر قرار میدهید، عبارت کامل حروف مخفف را نشان میدهد. این تگ برای حروف انگلیسی کاربرد دارد و برای زبان فارسی کاربرد ندارد. این تگ از ویژگی title برای نمایش متن توضیحی داخل خود استفاده میکند.
عنصر address برای اطلاعات ارتباطی در اسناد HTML
تگ <address> در html اطلاعات تماس نویسنده/مالک یک سند یا مقاله را مشخص می کند. این اطلاعات تماس می تواند آدرس ایمیل، URL، آدرس فیزیکی، شماره تلفن، دستهای از آیکونهای رسانههای اجتماعی و غیره باشد. متن موجود درون تگ <address> معمولاً به صورت ایتالیک ارائه می شود و مرورگرها همیشه قبل و بعد از عنصر <address> یک خط خالی اضافه می کنند تا فاصله آن با پاراگراف بالایی و پایینی حفظ شود.
عنصر cite برای درج نام یک اثر در اسناد HTML
تگ <cite> در html عنوان یک اثر خلاقانه (مانند یک کتاب، یک شعر، یک آهنگ، یک فیلم، یک نقاشی، یک مجسمه و غیره) را مشخص می کند.
توجه: دقت کنید که نام اثر را با نام شخص اشتباه نگیرید. تنها عنوان اثر در این تگ درج میشود.
متن درون تگ <cite> معمولاً به صورت ایتالیک نمایش داده می شود.
عنصر dbo برای معکوس نوشتن حروف کلمات
تگ <dbo> در html برای تغییر جهت نوشتن حروف کلمات یک جمله یا عبارت استفاده میشود. در واقع BDO مخفف عبارت Bi-Directional Override (برتری دادن دو جهته) است. در واقع از این تگ برای نادیده گرفتن جهت متن فعلی استفاده می شود. اگر جهت پیشفرض body سند html شما ltr یا (left To Right) باشد و از حروف انگلیسی که خود چپ به راست است استفاده کنید تغییری را مشاهده نمیکنید ولی اگر به این تگ ویژگی dir از نوع rtl بدهید در واقع به او میگویید که حروف انگلیسی من را از انتها و از راست به چپ بچین و کلمهای مثل Hello به olleH تبدیل میشود. برعکس این حالت هم همین طور است. اگر جهت نوشتار body سند html شما rtl یا (Right To Left) باشید چون حروف کلمات فارسی از راست به چو هستند استفاده از این تگ به تنهایی تاثیری در ظاهر کفلمات نمیگذارد. اگر انگلیسی بنویسید ولی حروف را از انتها میچیند. برای برعکس کردن جهتن نوشتن حروف کلمات فارسی باید از ویژگی dir با مقدار ltr استفاده نمایید و میبینید که حروف فارسی مثلا کلمه سلام به شکل مالس نمایش داده میشود: